Hoppa till huvudinnehåll

Vegetariska Frikadeller

Recept på vegetariska små köttbullar med mandel och solrosfrön.

Vego frikadeller med mandel

Ingredienser (ca 35 st)
50 g sötmandel
50 g solrosfrön
1,5 dl riven ost (t.ex mjölkfri smältbar)
1 dl ströbröd (t.ex glutenfritt)
1 st finhackad gul lök
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
3 st eko ägg eller veganegg
2 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 msk kallt vatten
smör eller kokosolja till stekning
Gör så här

1. Mixa mandel och solrosfrön.

2. Blanda allt förutom 2 liter vatten och grönsaksbuljong och rulla små bollar (Husmorstips😊 ha en liten skål med kallt vatten att doppa fingrarna i så blir det mycket lättare att rulla), blir smeten för kletig ta i lite mer Havreprotein. Frikadellerna kan kännas små men de sväller när de kokas.

3. Koka upp vatten med buljongtärningarna.

4. Lägg i frikadellerna en och en så de inte klimpar ihop sig (först sjunker dom för att sedan flyta upp).

5. Låt koka ca 7 minuter (det ska inte storm koka då finns det en risk att de kokar sönder), Ta upp försiktigt med hålslev.

6. Stek i smör eller neutral kokosolja. Går utmärkt att frysa!

Recept av
Sabina Mansfield