Hoppa till huvudinnehåll

Pepparkakor

Glutenfria och sockerfria pepparkakor.

Spröda, goda pepparkakor utan både socker och gluten. 

Ingredienser (25 pepparkakor )
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosolja
2 msk kokosmjölk
1/2 dl sukrin
2 krm kanel
2 krm ingefära
1 krm nejlika
1 krm kardemumma
2 msk kokosmjöl
2 äggvitor (kan uteslutas)
Gör så här
  1. Smält kokosoljan och blanda i kokosmjölken och sukrin, värm till fingervärme.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål, häll över kokosoljeblandningen och blanda ihop (tillsätt ev äggvitorna här för en något fastare deg).
  3. Låt degen vila ca 30 min eller helst över natten (låt degen stå framme en stund innan utkavling om du haft den i kylen över natten så kokosoljan mjuknar).
  4. Kavla ut med kokosmjöl och tryck ut pepparkakorna.
  5. Grädda på bakplåtspapper i mitten av ugnen (200°C).