Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk fetaost

Gör din egen veganska fetaost!

Med detta enkla recept gör du din egen veganska fetaost. 

Ingredienser
5 dl naturella cashewnötter (blötlagda 8 timmar)
Innehållet från 2-3 kapslar Probioplex®
1-2 dl ljummet vatten (ca 40 grader)
citron
havssalt
Gör så här

Skölj de blötlagda cashewnötterna och mixa med det 40-gradiga vattnet och Probioplexpulvret till en slät, tjock massa. Tillsätt eventuellt mer vatten.

Häll i en skål och täck med plastfolie. Låt stå på en varm plats. När massan är bubblig så är jäsningen igång! Smaka av efter 24 h, är den inte syrlig, låt stå några timmar till.

När du känner att massan har fått syra, blanda i havssalt och några droppar citron. Klicka ut klickar på en plåt och baka i 15 minuter, eller tills osten har fått lite färg.